Индия: родното място на силния и пикантен чай

Индия е седмата по големина държава в света по площ и граничи с Пакистан, Китай, Непал, Бутан, Мианмар (бивша Бирма) и Бангладеш.
Отглеждането на чай в Индия започва в началото на 18 век, когато британските колонисти въвеждат растението в страната. Днес Индия е един от най-големите производители на чай в света, като произвежда една трета от световния добив.

Първите чаени насаждения в Индия са създадени в района на Асам, където мекият, тропически климат се оказва идеален за отглеждане на силни, пикантни чайове. Днес Асам е един от най-известните райони за производство на чай в света. Други известни индийски чайове са Дарджилинг, Нилгири и Кашмир.

Индийският чай, известен още като чай от Асам или Дарджилинг, е популярна и обичана напитка. Обикновено се прави с черен чай и се сервира с мляко и захар. Ароматът и вкусът му са неповторими, а процесът на приготвяне може да бъде истинско изживяване. Ще ли опиташ чаша индийски чай? На Momentite.bg, ще откриете голямо разнообразие на истински индийски чайове, които няма как да останат незабелязани. 

Чашата чай е символ на индийското гостоприемство.

Без нея не минават нито важни преговори, нито семейни тържества и приятелски събирания. Чаят в Индия се пие по английски маниер – с мляко, като се добавят всевъзможни подправки  карамфил, канела, джинджифил.

Черен ароматизиран чай „Чили Трюфел” е черен чай от Южна Индия. Той е едно зрънце от богатата гама интересни и нестандартни чайове! Тъмната комбинация на черен чай с аромат на чили и трюфели звучи като истинско приключение за вкусовите рецептори.

Индийският начин на пиене на чай подразбира пиене на черен чай, десетина пъти по-силен от това, с което са свикнали европейците, като в него се добавят захар и мляко.
Чаят не се консумира с основното ядене, то е съвсем отделна церемония, свързана с храненето и напитките. Чисто индийски е чаят масала. С него приключва храненето.
В Индия от дълги години се пие чай с лед, лимон и захар. В охладения черен чай се добавя захар и нарязан на кръгчета лимон, добавя се лед. Този чай се пие на малки глътки.
В някои райони на Индия чаят не се запарва, а се вари във вряща вода, в него се добавя биволско прясно мляко и се пие със захар, след като се прецежда.

7 причини да пиете черен чай:

  • Подпомага оралното здраве

  • Богат на антиоксиданти

  • Заздравява костите

  • Намалява стреса

  • Подобрява имунната система

  • Предпазва сърцето

  • Намалява главоболието

Искате ли да научите повече за индийския чай и неговите ползи за здравето? Посетете нашия уебсайт или нашия магазин в град София, на ул. Солунска 32, за да опитате истински индийски чай.

Тук можете да откриете всички наши чайове от Индия

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн