Как да комбинираме чай с шоколад?

Да, точно така- искаме да ви изкушим, вдъхновим и да накараме всички ваши рецептори да се вълнуват. Какъв по-добър начин от това да ви подскажем най-добрите комбинации между чай и шоколад?  

Ако обичате да пиете чай и да похапвате шоколад, то със сигурност вече знаете, че това е една от най-добрите възможни вкусови комбинации, които ни карат да преоткрием света на чая с цялото му многообразие.

Как да комбинираме чай с шоколад? Следвайте нашите предложения по-долу и се насладете на безценните Momenti с любими хора.

1. Млечният шоколад е най-популярният шоколад в света. Чайовете, които най-добре се комбинират с него са всички класически черни чайове, които подхождат на млякото (Earl Gray или English Breakfast), както и Японският чай Сенча, който е естествено сладък, свеж и с тревист аромат.

  1. Тъмният шоколад е с най-високо съдържание на какао и поради тази причина има по-горчив вкус, особено за любителите на млечния шоколад. Най-подходящите чайове, които да комбинирате с него, са:

    Чай Мента, който да балансира и допълни горчивината на тъмния шоколад

    Чай Oolong - "достоен" за съчетание дори и с тъмен шоколад от 80+%

    Чай Pu'erh - забележителен китайски чай с дълбок и богат, леко сладникав вкус

    тъмен шоколад чай мента

  2. Белият шоколад си пасва отлично с някои специални чайове, като:

    Зелен чай с жасмин, който е страхотен избор и за приготвянето на Лате с бял шоколад

          Чай Матча - неговата лека горчивина перфектно контрастира със сладостта на белия шоколад, а крайният резултат е мек, балансиран и "луксозен" вкус, в който ще се влюбите!

        Билков чай Лимонена трева - този чай, със своята естествена киселинност и свеж билков вкус, си партнира доста умело и балансирано със сладкия бял шоколад

бял шоколад чай лимонена трева


Вярваме, че която и шоколадово-чаена комбинация да изберете, ще искате да изследвате още и още подобни! Защото това правят чаят и шоколадът с нас- карат ни да бъдем ненаситни, да глезим сетивата си и да не се задоволяваме с нищо по-малко от най-доброто. А най-добрите чайове и шоколади ще откриете само в магазини Momenti.

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн