Кога какъв чай се пие и какво е важно?

В допълнение към класическата чаена церемония, която води началото си от Китай и Япония, времето за чай, базирано на британския модел, е особено известно и наистина се възражда. По-специално следобедният чай - часът за чай в късния следобед - в момента се радва на голям подем и се празнува по много различни начини.

Следобеден чай

Следобедният чай се нарича още "пет часа" или "слаб чай" и се пие между 15:00 и 17:00 часа. На етажер се сервират различни сладки и солени ястия. По правило се предпочита черен чай , но и по-силни сортове като Цейлон, Асам или Даджилинг. Но имаме и по-закачлива версия, която да предложим, а именно нашия чай Шоколадова целувкаШоколадовият чай е наслада за сетивата, без излишни калории. Има прекрасен вкус на суров шоколад.

Вечерен чай

Чаят вечер е наистина страхотен! Консумира се между 17 и 19 ч. и всъщност замества вечерята. Хората се събират около масата за хранене и ястията обикновено са по-обилни, вариращи от студено печено до сладкиши и сандвичи. Това време за чай обикновено се празнува с гости, при специални поводи. А защо не един от нашите два органични зелени чая, Вечен Живот или Осемте чудеса на Шаолин?

Моето време за чай

Ако искате да създадете специално изживяване за себе си и/или гостите си, трябва да обърнете внимание на необичайна и особено фина декорация за маса. Разбира се, не трябва да липсват фин порцелан и свежи цветя. Тогава възниква въпросът: класически или модерен? Но по принцип няма граници за въображението. Можете също така да измислите специално мото за времето за чай или чаеното парти и да подредите всичко съответно. Какво ще кажете за игриво чаено парти на Алиса в страната на чудесата и нашия плодов чай Пъпеш и мента? 

Кое е Вашето време за чай?

 

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн