Кои чайове помагат при подуване на корема?

Ако имате проблеми с подуването на корема, може да се изненадате като разберете, че някои чайове могат да помогнат. Най-добре е да опитате различни чайове, докато не намерите такъв, който действа. Ето някои от най-ефективните чайове за намаляване на подуването на корема:

  1. Джинджифилов чай

Джинджифилът е естествено успокоително за стомаха и може да помогне за успокояване на разстроен стомах. Смята се също, че помага при газове и подуване на корема. Опитайте да си направите чаша джинджифилов чай, като добавите една чаена лъжичка джинджифил към гореща вода. Оставете го да се запари за 5 минути, след което добавете мед на вкус.

  1. Ментов чай

Ментата е друга успокояваща стомаха билка, която може да помогне при подуване на корема. Действа чрез отпускане на мускулите в храносмилателната система, което може да помогне за облекчаване на газовете и подуването. Чудесна идея е да изпиете чаша ментов чай след хранене.

Друго предимство на ментовия чай е, че има страхотен вкус. Само една щипка захар е необходима, за да го превърнете във фантастична напитка за десерт!

  1. Чай от лайка

Лайката има релаксиращи свойства и може да помогне за намаляване на стреса, който може да бъде причина за подуване на корема. Също така има противовъзпалителни свойства и може да помогне за успокояване на разстроен стомах. Лайката се препоръчва да се пие преди лягане.

  1. Чай от анасон

Чаят от анасон се използва отдавна като естествено средство срещу подуване на корема. Може би не свързвате анасона с помощ срещу подуването, но той съдържа анетол, съединение, което отпуска храносмилателната система.

Анасонът е популярен в индийската кухня и може да бъде намерен в повечето магазини за здравословни храни. Можете да закупите вече готов чай от анасон или да си направите сами, като накиснете семена от анасон в гореща вода.

  1. Лимонов чай

Лимоните са едно от онези неща, които изглежда са полезни за почти всичко и подуването на корема не е изключение. Лесно можете да си направите лимонов чай, като добавите сока на половин лимон към чаша гореща вода.

Някои от вас може би ще искат да го подсладят с чаена лъжичка мед. Пийте този чай два или три пъти на ден за най-добри резултати. Няма значение дали сте подути или не, лимоновият чай е просто вкусен!

  1. Чай от корен на genciana (Тинтява)

Някои от вас може би не знаят какво е корен от тинтява, но това е горчива билка, често използвана в храносмилателни горчивки. Горчивият вкус на корена от тинтява може да помогне за стимулиране на храносмилателната система и да облекчи подуването на корема.

Горчивият вкус може да е твърде силен за някои хора, така че не се изненадвайте, ако не харесвате вкуса на този чай. Въпреки това, чаят от корен на тинтява може да бъде доста ефективен при подуване на корема, ако можете да преодолеете горчивината.

Това са само някои от чайовете, които могат да помогнат при подуване на корема. Така че, ако имате проблеми с подуването, опитайте някой от тези чайове и вижте дали има някаква промяна. Най-вероятно ще намерите поне един чай, който харесвате, който помага за намаляване на подуването на корема.

Ако подуването на корема не премине след като опитате тези чайове, добра идея е да посетите лекар, за да се изключат основни медицински състояния. В повечето случаи обаче подуването е просто неприятно усещане и може да бъде облекчено с чаша билков чай. Така че, следващия път, когато се чувствате подути, вземете си чаша билков чай вместо лекарства против киселини. Стомахът ви ще ви благодари!

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн