Рецепта за кифлички с портокалов шоколад Chocolate&Love

Категория: закуска

Порции: 8

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 15 минути

Калории: 220

Автор: Ричард О'Конър

Пикантността на класическия ирландски соден хляб е идеалният фон за вкуса на нашия портокалов шоколад. Комбинирайте го с леката сладост и ронлива текстура на традиционната кифличка и ще получите кифличка, която е перфектна, намазана с масло на неделния брънч.

съставки

Начин на приготвяне

  1. Смесете 250 г брашно заедно със содата, солта, захарта, шоколада и портокаловата кора в купа с вилица. В друга купа разбийте заедно мътеницата, портокаловия сок и яйцето.

  2. Натрошете и смесете мекото масло с брашнената смес, докато придобие консистенцията на мокър пясък или трохи от хляб.

  3. Направете кладенче в сместа от брашно и изсипете сместа от мътеница. С вилица комбинирайте двете, докато тестото просто се събере, не го месете. 

  4. Ако е много мокро, добавете още брашно, но не много. Това тесто трябва да е лепкаво и трябва да можете да го пипате само с ръце.

  5. Разделете тестото на 6-8 части и ги наредете върху покрита с хартия за печене тава. Печете за ок. 12 минути при 200°C фурна с горещ въздух или прибл. 15 минути на 175°C в нормална фурна.

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн