Рецепта: Коктейл за Хелоуин

Halloween Pumpkin

Хелоуин наближава, а с него и приготовленията по отбелязването му - от декорацията на дома, офиса и улицата, през маските и облеклото, до храната и напитките.

Как обаче да си изкарате най-незабравимия Хелоуин? Отговорът е следният - като заложите на перфектния коктейл за Хелоуин, разбира се.

А перфектният коктейл изисква перфектният "главен герой", какъвто за нас безпрецедентно е чаеният ликьор Tatra Tea.

Tatra Tea


Tatra Tea води началото си от високите Татри и е продукт на дългогодишен труд и разработки, с идеята да се превърне в максимално близък до природата продукт. Екстракт от чай и билки формират целия микс, като те киснат осем седмици в чист алкохол, а след като всички съставки са събрани в напитката, тя престоява още два месеца.

Всички аромати и вкусове в Tatra Tea са натурални, което го прави една изключителна и различна тонизираща алкохолна напитка, която също така е и много вкусна.

Коктейл за Хелоуин

За тази "кървава" гореща рецепта сме избрали:

40 ml  Tatra Tea Hibiscus & Red Tea 37%
10 ml ликьор Кирш
2 бар лъжици сладко от червени фурми
40 мл кафе
1 звезда анасон
1 пръчка женско биле   

Анасон

Начин на приготвяне на коктейла:

Пригответе кафето по ваш вкус. Ако нямате сладко от фурми, можете да сварите фурмите във вода в съотношение 1:3 (фурми:вода), докато получите консистенция, подобна на сладко. Всички съставки се варят заедно в тенджера, на не повече от 75°C. След като вашият коктейл за Хелоуин е готов, изсипете в подходяща тематична чаша и гарнирайте с червени фурми на клечка.

Гарантираме ви, че резултатът ще бъде стрррраховито вкусен!

Коктейл за Хелоуин

Тази и още интересни рецепти от Momenti.bg можете да откриете тук.

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн