Списък с най-добрите парфюми вдъхновени от чай

Въпреки, че чаят е най-известен като екзотична билка за напитки, той е доста популярен и в нишовите среди като парфюм. Днес ще обсъдим някои от най-добрите парфюми с аромат на чай, които се предлагат на пазара.

  • Assam of India от Berdoues

Assam of India е сравнително ново творение на Berdoues, тъй като се произвежда едва от 2015 г. Ароматният профил на Assam of India е откровен към цитрусите, свежата зеленина и с лек намек за ароматен Асамски чай, създавайки богато многопластово усещане. Това определено е парфюм, който бихме препоръчали.

  • Chá by Nishane Wūlóng

Chá by Nishane Wūlóng е един от най-силните "свежи" аромати, предлагани на пазара. Ароматът има завладяваща природа, с ярка лятна атмосфера. Ароматният профил се състои от бергамот, портокал, средиземноморска смокиня, мускус и улун чай.

  • Fig-Tea от Nicolai

Този класически парфюм с аромат на чай присъства и в много други онлайн списъци, и с право. Ароматният профил е откровен към плодови и жасминови нотки, обгръщайки ви с примамлива атмосфера на аромат, която се позиционира между традиционно и съвременно. Този парфюм е пуснат на пазара през 2007 г. Ароматният профил се състои от бергамот, портокал, средиземноморска смокиня, мускус и улун чай.

  • Green tea от Elizabeth Arden
Този енергизиращ аромат на зелен чай е дело на Elizabeth Arden. Създаден през 1999 г. от Francis Kurkdjian, този парфюм съществува от доста време и се е доказал като изключително популярен. Той е специално разработен за носене през деня, така че повечето хора вероятно няма да го намерят за прекалено силен. Релаксиращ аромат, който може да даде увереност на носителя през целия ден. Това е друг "свеж" аромат на чай и често е силно препоръчван от професионалистите в бранша. Ароматният профил се състои от зелен чай, кимион, целина, жасмин, мускус, карамфил, амбра, копър, ревен, мента и кора от портокал.
  • Oud Stars Ceylon от Xerjoff
Докато повечето парфюми с аромат на чай в този списък са с ярък, свеж характер, този аромат поема по-различен път и предлага по-тъмен, по-мистериозен аромат. Този парфюм е пуснат на пазара през 2017 г. Ароматният профил се състои от дървесина агар, черен чай, сандалово дърво, мед, жасмин, бергамот, мускус и ванилия.
  • Silver Mountain Water от Creed

Повечето парфюми на базата на чай са насочени към жени, но Silver Mountain Water от Creed цели да пробие тази бариера, предлагайки уникален унисекс парфюм с аромат на чай. Creed може да бъде доста скъпа марка, но повечето хора смятат, че парфюмите им са с достатъчно постоянно качество и често са силно препоръчвани, въпреки цената. Ароматният профил се състои от зелен чай, френско гроздово вино, мускус, петитгрейн, сандалово дърво и галбанум.

  • White tea от Elizabeth Arden

Въпреки че представихме вече версията със зелен чай на този аромат в списъка, сметнахме за правилно да добавим и версията с бял чай. Докато тази версия няма толкова "свеж" аромат, колкото версията със зелен чай, тя е с по-неутрален аромат, което се харесва на различна група хора. Ароматният профил се състои от бял чай, бял ирис, дървесина мадрас, зърна тонка и три различни вида мускус.

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн