Рецепта за кифлички с портокалов шоколад Chocolate&Love
Автор: Ричард О'Конър
Пикантността на класическия ирландски соден хляб е идеалният фон за вкуса на нашия портокалов шоколад. Комбинирайте го с леката сладост и ронлива текстура на традиционната кифличка и ще получите кифличка, която е перфектна, намазана с масло на неделния брънч.
съставки
-
250-300 г брашно
-
1 ч. л. сода бикарбонат
-
150 мл мътеница
-
50 мл пресен портокалов сок
-
1 яйце
-
25 г масло, размекнете
-
1-2 ч. л. сол
-
1 ч. ч. захар, на купа
-
25 г нарязан портокал 55% черен шоколад от Chocolate and Love
-
Кора от 1 портокал
Начин на приготвяне
-
Смесете 250 г брашно заедно със содата, солта, захарта, шоколада и портокаловата кора в купа с вилица. В друга купа разбийте заедно мътеницата, портокаловия сок и яйцето.
-
Натрошете и смесете мекото масло с брашнената смес, докато придобие консистенцията на мокър пясък или трохи от хляб.
-
Направете кладенче в сместа от брашно и изсипете сместа от мътеница. С вилица комбинирайте двете, докато тестото просто се събере, не го месете.
-
Ако е много мокро, добавете още брашно, но не много. Това тесто трябва да е лепкаво и трябва да можете да го пипате само с ръце.
-
Разделете тестото на 6-8 части и ги наредете върху покрита с хартия за печене тава. Печете за ок. 12 минути при 200°C фурна с горещ въздух или прибл. 15 минути на 175°C в нормална фурна.