In vino veritas! Бяло вино, червено вино или розе предпочитате?

Виното е опияняваща магия, виното е еликсир, виното е любов. Една от най-обичаните и консумирани алкохолни напитки, водеща началото си от векове и разпространена по целия свят. Популярна латинска фраза - "In vino veritas" гласи, че във виното е истината, или иначе казано - опияненият човек си казва истината.

видове вина

Ние, от Momentite.bg, ще бъдем максимално искрени с вас, предлагайки ви част от богатата селекция уникални вина, които предлагаме, от винарните на Salla Estate, Bononia Estate и Tipchenitza. Изборът на перфектното вино за перфектния повод оставяме на вас! Бяло вино, червено вино или розе предпочитате?

In vino veritas! Бяло вино, червено вино или розе предпочитате?

  1. Бяло вино

Бялото вино се получава както от бели, така и от червени или розови сортове грозде, чрез ферментация и премахване на гроздовите ципи. Именно тази липса на ципи, в които се съдържат багрилни вещества, допринася за светлия цвят на бялото вино.

Ако сте любители на Шардоне, то тогава Ви препоръчваме Oтлежало сухо вино Шардоне Barrel Aged от Salla Estate. Ще останете очаровани от неговия елегантен аромат на сладки тропически плодове в пудра захар и ванилия, както и от искрящия му и наситен зелен цвят.

Почитателите на Совиньон Блан с удоволствие и наслада ще отпият от ISTAR Sauvignon Blanc - реколта 2021 на Bononia Estate, което пленява със своя сочен аромат на бял грейпфрут, нарцис, пъпеш и цариградско грозде.

Предпочитате Траминер? За вас сме избрали още едно сухо бяло вино от Salla Estate с фини нотки на бял пипер, билки, настъргана кора от портокал и божур.

Определено няма да сгрешите, опитвайки Vratitza Врачански Мискет от Tipchenitza Winery, с неговия балансиран и изчистен вкус на лайм и сочни праскови.

white wine

  1. Червено вино

Червеното вино получаваме от червени сортове грозде и по технология, благодарение на която багрилните вещества от гроздето се обединяват с гроздовата мъст /гъст тъмен сироп, направен от сока и и люспите на гроздето/. Червеното вино ферментира заедно с твърдите частици, като така започва процесът по извличане на танини, багри и други характерни вещества за този тип вино.

Tipchenitza Winery Tochka Merlot е едно заинтригуващо и същевременно балансирано предложение, ако предпочитате сорт Мерло - тъмно червен цвят, интензивен плодов аромат на черна череша, сушен домат, чай и ванилия.

ISTAR Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2020 от Bononia Estate e сухо червено вино, сорт Каберне Совиньон и Каберне Фран, с изразен аромат на череша и слива, в допълнение с нотки на теменужки и бор.

Червено, сухо и съблазнително! Salla Estate Пино Ноар радва сетивата със своя характер, допълнен от нотки на горска ягода и сладка ванилия.

red wine

  1. Розе

Розето е слабо откъм танин розово вино, което на цвят е между бялото и червеното вино. Произвежда се от червени сортове грозде, но по технологията за произвеждане на бялото вино. Цветът му варира от бледо розов до интензивен, близък до червения цвят. Вкусът му наподобява бяло вино, а цветът - червено.

Salla Estate са създали за вас едно спиращо дъха сухо розе от два сорта грозде -  Каберне Фран и Пино Ноар. Съдържа елегантни нотки на барут, сушени плодове, амилови нюанси, билки и ябълка с карамел.

Tochka Rose Rubin от Tipchenitza Winery 2020, или Bononia Estate GOMOTARTZI Rose 2021 ? Опитайте и двете завладяващи предложения и изберете вашия фаворит!

 rose wine

Разбира се, не сме забравили пенливото вино, а и как бихме могли?! Това Шардоне & Пино Ноар от Bononia Estate, ни кара да се вълнуваме като балончетата в шампанското, усещайки нежния аромат на цитруси, зряла ябълка и лешник, който носи в себе си.

sparkling wine

Нашият екип ви казва "Наздраве!" и ви пожелава най-скъпоценните Momenti в компанията на специалната винена селекция, която разкрихме за вас!

За още интересни и вълнуващи предложения посетете нашия блог. 

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн