Топ 10 рецепти за коктейли с чай

Чаят е една от най-популярните напитки в света! Всички ние се прекланяме пред неговите разнообразни вкусове и аромати ,както и пред многобройните благоприятни ползи за нашето здраве, съдържащи се в него.


Най-често пием своя чай горещ, като много хора предпочитат да консумират и т.нар. "iced tea", или иначе казано - студен чай. Без значение от неговата температура, той е перфектна основа за редица коктейли с чай - топли или студени.

И тъй като сезонът предразполага както към топли, така и към студени напитки и коктейли, ние, от Momentite.bg, ще ви подскажем кои са нашите топ 10 рецепти за коктейли с чай сега!


Топ 10 рецепти за коктейли с чай 


1. Черен чай с ром - Черният чай, независимо дали ще изберете класически английски чай за закуска или портокалов чай Pekoe, е перфектната добавка към рома! Естествената сладост на рома идеално се допълва с горчивината на черния чай, докато други спиртни напитки, като уиски, понякога могат по-скоро да подчертаят тази горчивина. Можете да добавите резен лимон или лайм, както и пръчка канела, за перфектен завършек на вашия топъл коктейл от черен чай с ром!

 2. Зелен чай с уиски - Зеленият чай добавя леко пикантен и "тревист" вкус към уискито, което прави този коктейл идеален за консумиране както самостоятелно, така и по време на обяд или вечеря. Върху няколко бучки лед смесете 40 гр. уиски със зелен чай, 60 мл. газирана вода и гарнирайте с листенце босилек! 

3. Ментов чай с ром или бърбън - Ментовият чай е универсален, популярен и обичан аромат! Свежите листа от мента, от своя страна, са основна съставка във всеки уважаван коктейл бар. Добрият чай от мента, приготвен като сироп, е чудесно допълнение към коктейлите, придавайки им допълнителна ментова свежест. Ако не разполагате с необходимото време за направата на ментов сироп, или търсите нещо по-просто, можете да смесите 60 гр. от любимия си ром или бърбън с чай от мента, добавяйки захар или мед (по желание). Завършете вашия топъл коктейл от ментов чай с ром или бърбън с резен лайм и листо от мента.  

4. Чаеното парти на Лудия шапкар (Mad Hatter's Tea Party) - Накиснете плодов чай Горско джудже  в ром - бял, червен, или с подправки (spiced) и го оставете да престои няколко часа. Свеж летен коктейл върху пълна с лед чаша и гарниран с резен лимон и боровинки, вдъхновен от чаеното парти на Лудия шапкар!

 5. Mistletoe Martini - Ще трябва да изберете много специфичен чай за този изискан минималистичен коктейл, който можете да откриете само на Momenti.bg. Mistletoe Martini изисква плодов чай от червена кралска боровинка, към който да добавите любимата си водка, както и малко лимонов и портокалов сок. Разклатете в шейкър, пълен с лед, за да изстудите напитката и изсипете в подходяща за Martini чаша. Гарнирайте с резен портокал за максимална свежест! 

6. Чай от лайка с джин или водка - Топъл коктейл с флорален и тревист аромат - прекрасен успокояващ чай от лайка, допълнен с джин и мед. Тъй като тази невероятна комбинация може да се стори "твърде билкова" за част от вас, можете да замените джина с водка. Достоен избор от нашата класация топ 10 рецепти за коктейли с чай на Momentite.bg

7. Джинджифилов чай (Ginger Tea) - Коняк и зелен чай с джинджифил е едно фантастично съчетание, което ще ви демонстрираме в тази рецепта за студен коктейл с джинджифилов чай. Разбъркайте пресните листа от мента и джинджифила със захарен сироп, на дъното на чашата (можете да използвате т.нар. muddler за целта). Добавете лед, любимия си коняк и, разбира, се зеления чай с джинджифил. Украсете с листенце мента и се насладете на уникалната свежест на този коктейл!  

8.Топъл коктейл с ябълков чай - За този топъл коктейл се нуждаете от плодов чай с ябълка и джинджифил , 2 с.л. ябълков сок или сайдер, канела, лимонов сок, мед и няколко резенчета ябълка и сушени плодове по ваш избор. Кипнете вода и сварете чая в нея, заедно с резенчетата ябълка и сушените плодове. След 4-5 мин. отстранете и прецедете течността. Добавете лимоновия сок, ябълковия сок или сайдер, меда и канелата. Разбъркайте и поднесете с резен ябълка и пръчка канела.

 9. Кралски чай (Royal Tea) - Студен коктейл с черен чай с цитрусови нотки Earl Grey Creme и London Dry джин - един разчупен вариант на вашия класически следобеден чай! Добавете капка лимон и малко захарен сироп, като не забравяте кубчетата лед за основа за вашият освежаващ студен чай с джин!  

10.Класически грог с греяно вино - вечна и изпитана рецепта за топъл коктейл с чай! Необходим ви е билков чай, 100 мл. червено вино, 25 мл. коняк или ром, мед, канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил и 50 мл. портокалов сок. Запарете чая в гореща вода и след това отстранете от котлона. Добавете червеното вино, коняка, портокаловия сок и всички подправки. Можете да върнете течността на котлона, но не позволявайте да заври. Прецедете и сервирайте с резен портокал, пръчка канела и звездовиден анасон.

Надяваме се да изпитате истинска наслада за душата с нашите топ 10 рецепти за коктейли с чай по всяко време на деня! Екипът на Momentite.bg ви казва Наздраве!

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн