Как да си приготвите Cold Brew Домашна лимонада с чай

cold brew iced tea home made lemonade

Лятото вече е на прага и ние, от магазини Momenti, както винаги сме се погрижили за това да бъдете максимално подготвени.

Лято е, топло е, а на вас ви се пие нещо студено и свежо, въпреки че страшно много обичате чай? С нашата Cold Brew домашна лимонада с чай можете да получите и двете неща в една чаша. Ако сме ви заинтригували достатъчно, продължете да четете следващите редове.

Как да си приготвите Cold Brew Домашна лимонада с чай

Cold Brew методът за приготвяне на лимонада с чай изисква студена вода, вместо така познатата гореща вода, с която обикновено си правим чай.

cold brew homemade lemonade momenti

Cold Brew чайовете са създадени така, че да се разтварят в студена вода, като същевременно вкусът им се усеща интензивно и подчертано. Просто изберете любимия си вкус чай, разтворете го в студена вода и след това го превърнете в една чудесна и освежаваща домашна лимонада, следвайки следните стъпки:

  • В зависимост от количеството, което желаете (една чаша или цяла кана с лимонада), зависи и грамажът чай, който да разтворите във водата.
  • След като чаят е готов, можете да добавите към него малко прясно изстискан сок от лимон. Ако пък желаете да придадете допълнителна сладост на вашата домашна лимонада с чай, добавете захарен сироп или мед към нея, но задължително миксирайте напитката в блендер, за да сте сигурни, че ще се разтворят успешно.
  • Изсипете готовата лимонада в предварително пълна с лед чаша или кана, след което украсете с резен лимон, лайм, портокал, ягода, или какъвто плод предпочитате, както и със стръкче мента. Това ще засили ароматът на вашата домашна лимонада с чай и ще й придаде допълнителна свежест.
  • Можете да съхранявате студения чай от 3 до 5 дни в хладилник, без да се нарушат вкусовите му качества.
Силно ви препоръчваме нашите Cold Brew чайове с Манго или Цитрус, като можете да опитате още Пъпеш и ментаМалина и черешаКиви и крушаМандаринаЧервена кралска боровинкаРоза и други.


cold brew iced tea lemonade
След като приветствате лятото във вашата чаша, можете да видите още  Топ 10 рецепти за коктейли с чай от Momenti.bg
    Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
    Безплатно взимане от магазина
    Сигурно плащане онлайн