Кое е общото между чая и виното

Чай и вино - две от най-обичаните и консумирани напитки на света. Напитки, които се отличават със своя вкус, с ползите им за нашето здраве, както и с това, че умеят да сплотяват и да създават атмосфера.

Дали с приятелите ви сте се събрали на по чаша ароматен чай или приятно охладено вино, резултатът винаги е добро настроение и винаги съкровени Momenti.

Какво всъщност е общото между чая и виното? В тази статия сме решили да го споделим с вас. Приятно четене!

кое е общото между чая и виното

1. Всички знаем, че против настинка и грип, както и при болно гърло, се препоръчва горещ чай, за предпочитане черен чай от селекцията на Momenti или чай от Червена кралска боровинка.

Да, обаче не само. Истината е, че червеното вино също гони простудата надалеч, като червените кръвни телца се борят с инфекциите. Освен това, имунната система е подобрена, а времето за възстановяване- намалено.

Насладете се на специално подбраните червени вина, които да ви "вдигнат на крака" за нула време, същевременно придавайки ви приповдигнато настроение. Не забравяйте, че можете да ги приготвите като греяно вино и да се доближите до така обичания горещ чай със завладяващ вкус и аромат.

 

 

2. Чай и вино за дълъг живот? Точно така- антиоксидантите, които се съдържат във виното и в чая, могат да забавят процесите на стареене и да ви осигурят по-дълъг живот. А защо не и Вечен живот, както е кръстен и един от най-любимите ни чайове?

3. Консумирано умерено и с мярка, виното предпазва сърцето и освен това, предотвратява диабет.

Същите благоприятни функции за нашето здраве има отново черния чай, както и чай Оолонг, или Каркаде.

 

бяло вино зелен чай

 

4. В бялото вино количеството захар е доста по-малко отколкото в червеното. Поради тази причина, неговата умерена консумация не вреди на нашата форма и не води до напълняване. Силно разпространен факт е, че бялото вино дори подпомага отслабването, а какъв по-подходящ момент да ви покажем всички бели вина, които можете да откриете при нас?!

Аналогично на бялото вино, Зеленият чай засилва метаболизма, прочиства организма и стимулира загубата на излишна телесна маса.

5. Изпитано- една чаша вино на ден подобрява паметта, концентрацията и мозъчната дейност. Това може да е една страхотна чаша Розе от нашите предложения.

Ако сте любители по-скоро на чаената алтернатива за добра памет, несъмнено Чаят от мента е правилният избор за вас.

 

розе вино чай мента

 

Открехнахме завесата относно кое е общото между чая и виното. Оставяме ви да разгледате внимателно и да изберете своя любим чай или вино сред голямото разнообразие на Momenti.bg.

Вижте още: Как да си приготвите Cold Brew Домашна лимонада с чай

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн